Koppla av med någon annan sysselsättning

Det är tydligt att stress är ett allmänt problem för folkhälsan i Sverige. Faktum är att runt 14% av befolkningen mellan 16-84 år känner sig stressade. Överlag har andelen stressade personer i Sverige ökat under den senaste tiden. Ett sätt att motverka stress är genom att hitta sysselsättningar där man kopplar av. I den här artikeln listar vi tre enkla knep som garanterat får dig att känna avkopplad.

Tre enkla knep för att koppla av

Det finns enkla knep för att motverka stress. Först och främst måste du ta hand om din kropp. Bland annat bör du se till att du äter bra, tränar regelbundet och får nog med sömn. För det andra kan du reflektera över vad det är som gör dig stressad. Till exempel kan du skriva ned en lista över saker som gör dig stressad och se om du kan ändra på något.

Sist men inte minst måste du finna tid för att göra roliga saker. Exempelvis är det väldigt avkopplande att pyssla. Denna lugna aktiviteten är både avkopplande och ett roligt sätt att piffa upp lägenheten. Dessutom är det super enkelt att hitta något på nätet som du kan pyssla med!