För dig som älskar att vara utomhus och röra på dig

Att vara ute i naturen kan göra underverk för vårt humör. Du känner direkt hur du piggnar till i den friska luften och lyser solen är det extra trevligt. Om du är en av den som älskar att röra dig i skogen, eller bara ta en promenad kan du handla passliga kläder, handla online.

Bli friskare av utomhusluft

Det är kanske inte förvånande att den som rör sig utomhus mår bättre både psykisk och fysiskt än den som främst bara är inomhus. Enligt forskningar mår även den som bor på landet bättre än de som bor i städer. Den positiva påverkan på vår hälsa grundar sig främst på att många av våra sinnen stimuleras då vi är utomhus. Skog och djur, som fågelkvitter, är alltså bättre för oss än en stadsmiljö.

Rör på dig mer

Här kommer några tips för att se till att du rör på dig mer. Försök ta dig ut minst 10 minuter dagligen. Du behöver alltså inte motionsträna utan det kan vara att du går eller cyklar till butiken istället för att du tar bilen. Bli inte sittande för länge, även på jobbet kan du försöka resa dig ibland. Skaffa dig en kompis som vill röra på sig mer och låt inte vädret hindra er.