Välj rätt träningsklocka

Om du gillar du att träna och hålla koll på din hälsa då är en träningsklocka är något för dig. Det finns många fördelar med att äga en träningsklocka. Om du inte har sett en träningsklocka innan ta en titt på denna. Det finns många modeller och prisklasser.

Mäta steg

Alla träningsklockor mäter och räknar steg. Det finns även stegräknare på de flesta smarttelefoner idag, men träningsklockorna mäter exaktare, samt har på klockan hela tiden och mäter därför alla steg.

Sömninformation

En bra grej med träningsklockorna är att du kan registrera hur du sover. Givetvis måste du då bära klockan under natten. Klockan registrerar din puls och andning som är olika under olika faser av sömnen. På så vis kan klockan mäta dina olika sömnfaser.

Puls

Klockan mäter även din puls, vilket kan vara bra när du tränar för att se hur mycket du ansträngt dig. Det är också intressant att veta hur din vilopuls ligger, samt om du har ovanligt hög puls i vissa situationer.

Träningsprogram

På vissa klockor finns även träningsprogram som kan hjälpa dig med olika jogging eller löppass. När ska börja ett träningspass kan du välja mellan olika typer av träning på din klocka. Sen trycker igång det önskade passet på klockan som registrerar all info om ditt träningspass.