Att tävla i någon form av kampsport

Kampsport har med åren blivit väldigt populärt och det finns idag över 190 000 kampsportsutövare i Sverige. Det är en sport där utövaren får lära sig tekniker för användning i närstrid.

Inom kampsporten finns det olika tävlingsformer så som mellan kontakt eller lätt kontakt. I dessa får du använda dig av lätta slag eller markeringar och du vinner på poäng. Det finns också full kontakt, det innebär att du får träffa motståndaren med spark eller slag hur hårt du vill. I full kontakt kan du förutom att vinna i poäng, vinna på knock out. Du kan läsa mer om lagar och regler för kampsportsmatcher på nätet.

Vad du behöver

Att tävla i kampsport är kul och man får den ultimata träningen. Du behöver styrkan för att kunna sparka eller slå med kraft, balans för att hålla dig stående, smidighet och snabbhet för att kunna parera slag och inta svåra positioner, kondition för att orka och koordination för att ha koll på hela kroppen.

Förutom din kropp som redskap, mentaliteten och viljan så finns det några tillbehör som behövs på vägen till att bli tävlingsklar i kampsport. Oavsett vilken kampsport du önskar tävla i så hittar du det genom att klicka här. Du behöver också ansöka om tävlingstillstånd.