När kost och träning samverkar

Det är ingen hemlighet att kosten tar allt större utrymme när det gäller träning och dess effekter. Den bidrar positivt eller negativt till utförandet och kan i slutändan påverka resultatet.

Dagens kostforskning påvisar att viss kost kan till och med göra oss friskare. Forskningen är i sin linda och är komplicerad, men av stor vikt för både vården och individen.

 

Kostens betydelse

Många dieter och kosttillskott påstår sig vara lösningen för en sund kropp och balans. Det är inte lätt att hitta rätt i den djungeln.

En av de mest framgångsrika är Detoxprogrammet, som framhåller vikten av att göra sig av med skadliga slaggprodukter. Metoden utgår från att undvika viss mat och speciellt halv- och helfabrikat. Grunden är oprocessad, näringsrik och plantbaserad föda.

 

Rawfood produkter

Med hjälp av produkter som inte har upphettas, så kallad rawfood, kan man genomföra en detoxperiod. Rawfoodshop, tillhandahåller produkter med fokus på naturliga livsmedel vars näringsbortfall är minimalt. Superfood, Greenfood och Rawfood är namn på produktgrupper som boostar din kropp och är fördelaktiga för en hälsosammare livsstil.

 

Träningsschema i all ära, men idag måste du lägga till ett kostprogram för att få den rätta balansen i livet. Träning och kost går numera hand i hand.